خواص گردو
خواص گردو بسیار زیاد ست در این مقاله قصد داریم آنچه درباره خواص گردو وجود دارد را به شما آموزش دهیم.
گردو میوه ای سخت و دارای پوسته چوبی می باشد که درخت ان بومی شرق امریکای شمالی است و همچنین در کشور های مانند ایران.هند.چین و…یافت می شود.
گردو درختی سردسیری و در مناطق کوهستانی ایران رشد می کند.
گردو در ایران در دسته اجیل ها و مغز ها جای میگیرد که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده استفاده میشود
وقتی که پوسته چوبی ان را میشکنیم و به مغز ان میرسیم میبینیم که بسیار شبیه به مغز انسان می باشد و همانطور که در اموزه های باستانی میخوانیم گردو برای مغز بسیار مفید و در واقع میتوان گفت گردو غذای مغز است
گرو دارای مقادیر زیادی چربی های امگا۳ و انتی اکسیدان می باشد که در جلوگیری از ابتلا به سرطان و کاهش کلسترول خون و بهبود عملکرد مغزبسیار مفید است
ارزش و موادغذایی گردو:
ویتامینهای موجود در گردو شامل، ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامینهای B12، E، K و A میشود. کاروتنوئیدهای موجود در گردو نیز شامل بتا کاروتن، لوتئین و زیاکسانتین میشود.
همچنین گردو منبع غنی از مواد معدنی شامل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. گردو هم مانند سایر مغزها، سرشار از فیبر و پروتئین است.
مس:
این مادهی معدنی موجب تقویت سلامت قلب میشود. کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن، استخوانها و اعصاب نیز از سایر وظایف این مادهی معدنی است.
اسید فولیک:
با عنوان فولات و ویتامین B۹ نیز شناخته میشود. اسید فولیک وظایف زیستی (بیولوژیکی) بسیاری برعهده دارد. کمبود ویتامین B۹ در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص میشود.
فسفر: نزدیک به ۱٪ بدن ما را فسفر تشکیل میدهد. این مادهی معدنی بهطور عمده در استخوانها یافت میشود و وظایف بسیاری را در بدن برعهده دارد.
ویتامین B۶:
این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک میکند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) میشود.
منگنز: بیشترین مقدار این مادهی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوهها و سبزیجات یافت میشود.
ویتامین E:
گاما-توکوفرول مؤثرترین شکل ویتامین E در مبارزه با انواع سرطان است گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است.
خاصیت گردو در کاهش کلسترول:
بیماریهای قلبی-عروقی به بیماریهای مزمن مرتبط با قلب و رگهای خونی اطلاق میشود. در بسیاری از موارد میتوان با داشتن عادات زندگی سالم مانند خوردن مغزها، از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کرد.
گردو نیز از سایر مغزها مستثنی نیست. مطالعات مختلف درخصوص این میوه نشان میدهند که گردو به دلایل زیر احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد:
کاهش کلسترول بد خون (LDL)؛
کاهش التهابات
بهبود عملکرد رگهای خونی از طریق کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگهای خونی.
بهنظر میرسد این تأثیرات گردو بر سلامت قلب بهخاطر نوع چربی و بالا بودن آنتیاکسیدانهای موجود در آن است
خواص گردو در پیشگیری از ابتلا به سرطان:
گردو میتواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گردو حاوی مقادیر مناسبی از پلی فنولها و مواد فیتپوشیمیایی است که ویژگیهای آنتی اکسیدانی داشته و میتوانند در برابر سرطانهایی چون سرطان سینه ، کولون و پروستات مانند محافظ عمل کنند. گردو دارای ترکیبات ضد سرطانی مانند الاجیتانین، گاما توکوفرول و اسید آلفا لینولنیک است که خواص ضد سرطانی دارند.
خواص گردو برای قلب:
گردو حاوی امگا ۳، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک است که تمام اینها مواد مغذی لازم برای سلامت قلب هستند.
ضمنا اسیدهای چرب تک غیر اشباع، چند غیر اشباع و فیبر موجود در گردو به افزایش HDL یا همان کلسترول خوب کمک میکنند و LDL یا همان کلسترول بد را کاهش میدهند.خوردن چند عدد گردو در روز می تواند التهاب عروق قلب را کاهش داد و در نتیجه از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
گردو برای بهبود عملکرد رگهای خونی هم مفید است برای همین ریسک ایجاد پلاک در عروق را میکاهد. پژوهشها نشان داده گوارش آلفا لینولنیک که به وفور در گردو یافت میشود، از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.
خواص گردو در بهبودی دیابت:
آنهایی که دیابت دارند میتوانند به طور مرتب گردو بخورند، چون برایشان مفید است.
اول از همه، گردو میتواند عملکرد لایهی درون رگی را بهبود داده و ریسک بزرگ شدن قلب را کاهش بدهد. همچنین پروتئین و فیبر گردو به شما کمک میکند کمتر غذا بخورید، در نتیجه کنترل وزن بهتری داشته باشید.
خاصیت گردو برای افراد دیابتی:
افراد دیابتی میتوانند بدون نگرانی بابت افزایش وزن، گردو بخورند، چون گردو حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب چند غیر اشباع و تک غیر اشباع است. ضمنا مغزهایی چون گردو میتوانند جزئی سالم از تغذیهی دیابتیها و آنهایی که مستعد دیابت هستند باشند
مطالعات نشان میدهند بالابودن میزان باکتریهای مفید موجود در دستگاه گوارش بر سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی بدن تأثیر مثبتی میگذارد.
خواص گردو برای دستگاه گوارش:
ترکیب باکتریهای ناسالم در دستگاه گوارش میتواند موجب بروز التهابات و بیماری در دستگاه گوارش و سایر نقاط بدن بشود.
درنتیجهی این امر، خطر چاقی، بیماریهای قلبی و سرطان افزایش مییابد. غذای مصرفی میتواند تأثیر چشمگیری بر باکتریهای دستگاه گوارش داشته باشد. مصرف گردو یکی از راههایی است که به سلامت باکتریهای مفید دستگاه گوارش و درنتیجه سلامت کلی بدن کمک میکند.
همچنین مصرف گردو می تواند باکتریهای تولیدکنندهی بوتیرات را در این افراد افزایش بدهد. بوتیرات نوعی چربی است که به تقویت و سلامت دستگاه گوارش آن کمک کند.
نقش پروتئین های گردو در استحکام استخوان ها:
گردو به دلیل سرشار بودن از امگا ۳، برای استخوانها نیز سودمند است. اسید آلفا لینولنیک موجود در اسیدهای چرب امگا ۳، با التهاب مبارزه کرده، ریسک شکستگی استخوان را کاهش داده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند. امگا ۳های مشتق شده از گیاهان (مانند بذر کتان و گردو)، حامی سلامت استخوان هستند.
مس هم نقش مهمی در حفظ کلاژن استخوانها و بافتهای همبند دارد که در گردو یافت میشود. منیزیم هم عنصر مهم دیگری برای سلامت استخوانهاست که به جذب کلسیم کمک میکند. ضمنا منگنز به تشکیل غضروف هم کمک میکند.
خواص گردو برای کبد:
مقادیر زیاد اسید آمینه ال آرژنین در گردو به کبد کمک میکند تا پاکسازی شده و ضمنا منبع خوبی از گلوتاتیون و امگا ۳ است که برای پروسهی سم زدایی طبیعی کبد سودمند است.
پلی فنولهای گردو ، از آسیب کبد که ناشی از تتراکلراید کربن و دی – گلاکتوزامین است پیشگیری میکنند. ویتامین E موجود در مغزهایی چون گردو، علائم بیماریهای کبد ناشی از چاقی را کاهش میدهند
مضرات استفاده بیش ازحد گردو:
- به هیچ وجه نباید در خوردن گردو افراط و از پنج عدد در روز بیشتر مصرف بشود، زیرا برای سلامتی زیان آور است.
با وجود این که چربیهای موجود در گردو جزو چربیهای مفید محسوب میشوند، اما در هر حال این مادهی غذایی چرب است و باید در مصرف آن دچار افراط نشوید.
زیاده روی در مصرف گردو، باعث ورم لوزه و زخم دهان میشود. مخصوصا گردو برای گرم مزاجها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند. - کسانیکه ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند.
- کسانی که دچار حساسیت هستند گردو کمتر مصرف کنند.
- مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه میشود و رنگ آن زرد یا قهو ه.ای و طعمش تند میشود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود.