
بیمه موتورسیکلت زیرمجموعه بیمه شخص ثالث و بیمهای اجباری است. اما با این وجود درصد بسیار بالایی از موتورسواران بیمه موتور سیکلت ندارند. و یکی از دلایل مهمی که برای خرید آن اقدام نمیکنند مبلغ حق بیمه و جریمههای دیرکرد آن است.
شرکت بیمه علاوه بر بیمه شخص ثالث اتومبیل، بیمه شخص ثالث موتور سیکلت را نیز ارائه میدهد.
در بیمه موتور سیکلت شرکت، در حال حاضر جریمه دیرکرد موتورسوارانی که بدون بیمه از موتور خود استفاده کرده اند، بخشیده میشود و قیمت بیمه شخص ثالث موتورسیکلت آنها بدون جریمه دیرکرد محاسبه میشود.
بیمه شخص ثالث موتور سیکلت دارای ماهیتی مشابه بیمه شخص ثالث اتومبیل است. خساراتی که تحت پوشش این بیمه قرار میگیرد و در صورت بروز توسط بیمه جبران خسارت میشود بهصورت زیر است:
خسارات مالی به اشخاص ثالث: درصورتیکه طی بروز حادثهای خسارت مالی به شخصی غیر از راننده مقصر وارد شود مطابق پوششهای بیمهنامه میتوان از بیمه شخص ثالث موتور سیکلت استفاده کرد.
خسارات جانی به اشخاص ثالث: درصورتیکه در اثر بروز حادثهای خسارت جانی به فردی بهجز راننده مقصر وارد شود میتوان مطابق پوششهای بیمهنامه از بیمه خسارت دریافت کرد.
خسارت جانی به راننده مقصر: مطابق این پوشش درصورتیکه راننده موتور سیکلت طی حادثهای دچار خسارت جانی شود بیمه مطابق بیمهنامه خسارت وارد شده را جبران خواهد کرد.
نرخ بیمه شخص ثالث موتور سیکلت
برای اینکه ببینیم در قبال پرداخت چه مقدار حق بیمه میتوانیم از مزایای بیمه موتور سیکلت استفاده کنیم لازم است بدانیم نرخ بیمه موتور سیکلت به چه عواملی بستگی دارد و چه پارامترهایی در تشکیل این نرخ مؤثرند.

عوامل مؤثر بر قیمت بیمه موتور سیکلت
نرخ بیمه ثالث موتور سیکلت به ۴ عامل زیر بهطور مستقیم بستگی دارد و این ۴ عامل در تعیین نرخ دخیل هستند:
۱. سال تولید موتور: سال تولید موتور سیکلت در تعیین نرخ بیمه موتور نقش اساسی دارد. هر چه موتور سیکلت جدیدتر باشد، ریسک آن کمتر است در نتیجه نرخ بیمه موتور سیکلت کمتر میشود.
۲. نوع موتور سیکلت: در یک دستهبندی میتوان موتور سیکلت ها را به ۳ دسته تقسیم کرد:
موتور سیکلت دوچرخ
موتور سیکلت سهچرخ
موتور سیکلت برقی
همانطور که میدانید اغلب موتور سیکلت ها دوچرخ هستند اما نرخ بیمه موتور سیکلت برای موتور سیکلت های سهچرخ نسبت به موتور سیکلت 2 چرخ بیشتر است.
۳. تعداد سیلندر: تعداد سیلندرهای موتور سیکلت در تعیین نرخ بیمه موتور مؤثر است. موتور سیکلت ها میتوانند دارای ۱ سیلندر، ۲ سیلندر، ۳ سیلندر و بیشتر باشند. هر چه تعداد سیلندرهای موتور سیکلت بیشتر باشند، موتور سیکلت قویتر بوده در نتیجه نرخ بیمه آن نیز بیشتر میشود.
۴. نوع و ساختار موتور: نرخ بیمه موتور سیکلت برای موتور سیکلت های برقی و دندهای متفاوت است. هر چه موتور سیکلت قویتر باشد، قیمت بیمه آن بیشتر میشود.
در کل هر چه قدرت و ابعاد موتور سیکلت بیشتر شود، ریسک موتور افزایش یافته و مقدار حق بیمه آن بیشتر میشود.
در نهایت نرخ حق بیمه پایه موتور سیکلت با توجه به نوع و تعداد سیلندر موتور برای سال 99 مطابق جدول زیر است:
- گازی = 351.100 تومان مبلغ حق بیمه پایه سال 99
- دندهای تکسیلندر = 428.900 تومان مبلغ حق بیمه پایه سال 99
- دو سیلندر و بیشتر = 471.200 تومان مبلغ حق بیمه پایه سال 99
- دندهای دارای سهچرخ یا سایدکار = 506.700 تومان مبلغ حق بیمه پایه سال 99
جریمه دیرکرد بیمه موتور سیکلت
یکی دیگر از عواملی که میتواند بر نرخ بیمه شخص ثالث موتور سیکلت اثرگذار باشد جریمه دیرکرد است. درصورتیکه سررسید بیمه موتور سیکلت گذشته باشد و بخواهیم بیمه موتور خود را تمدید کنیم باید مبلغی را بابت جریمه دیرکرد پرداخت کنیم. بنابراین باید قبل از اتمام سررسید بیمه موتور سیکلت نسبت به تمدید آن اقدام کرد تا مشمول این جریمه دیرکرد نشویم.
همانطور که میدانید اغلب بیمهها را میتوان بهصورت قسطی خریداری کرد. سؤالی که در اینجا ممکن است ایجاد شود این است که آیا میتوان بیمه موتور سیکلت را اقساطی تهیه کرد و حق بیمه موتور سیکلت را قسطی پرداخت کرد.