مشکلات گوارشی یکی از بیماری های شایع و دردسرساز در بیمار از جمله زخم معده است . پس این چیست؟ چگونه می توان با گیاهان و روش های طبیعی آن را درمان کرد؟
زخم معده معمولاً با آنتی بیوتیک و برخی ملین های معده درمان می شود ، اما علاوه بر این ، برخی از گیاهان و روش های طبیعی را می توان در خانه استفاده کرد که می تواند به تسکین و کاهش علائم زخم معده کمک کند .
گیاهانی برای درمان زخم معده
در اینجا برخی از گیاهان و روش های طبیعی وجود دارد که می تواند به تسکین درد و علائم زخم معده کمک کند :
۱- پروبیوتک
پروبیوتیک ها یا پروبیوتیک ها مکمل های غذایی هستند که برای بازگرداندن تعادل باکتری های مفید در سیستم گوارش و کمک به خلاص شدن از زخم معده ;
پروبیوتیک ها باعث از بین رفتن H نمی شوند .
پروبیوتیک های پزشکی در برخی غذاها مانند ماست یافت می شوند.
۲- شیرین بیان
شیرین بیان یکی از گیاهان شناخته شده ای است که در تمام اعصار در درمان های سنتی از آن استفاده می شود و برخی معتقدند خوردن ریشه شیرین بیان خشک همانطور که برای درمان زخم معده است .
با این حال ; تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف قرص های شیرین بیان به جای ریشه خشک شده است .
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که شیرین بیان می تواند با جلوگیری از رشد H به درمان معده کمک کند .
با این حال ; همه تحقیقات و مطالعات در مورد فایده اثبات شده آن برای معده اتفاق نظر ندارند ; زیرا برخی از آنها وجود شیرین بیان را در معالجه زخم معده انکار کردند و در همه موارد موفقیت آمیز نبود .
۳- زنجبیل
بسیاری از مردم معتقدند که زنجبیل در درمان بیماری های دستگاه گوارش مانند عفونت ها ; یبوست و گازهای مکرر موثر است .
اما در سال ۲۰۱۳ تحقیقات نشان داد که زنجبیل ممکن است به تسکین زخم معده ناشی از عفونت های باکتریایی یا داروهای خاص کمک کند .
با این حال ، هیچ دلیل مشخصی در مورد نقش زنجبیل در درمان معده وجود ندارد ; بنابراین باید با احتیاط و تعادل استفاده شود .
۴- عسل
عسل سرشار از آنتی اکسیدان است ; به بهبود زخم ها و زخم ها ; داخلی و خارجی کمک می کند و عسل نیز دارای خواص ضد باکتری است ، بنابراین ممکن است به درمان معده کمک کند.
۵- زردچوبه
زردچوبه با رنگ زرد مشخص می شود ، در غذا استفاده می شود ; زردچوبه حاوی کورکومین است ، ماده ای دارای خواص درمانی در جلوگیری از عفونت و اکسیداسیون است ، که می تواند به جلوگیری از زخم معده کمک کند.
مطالعات زیادی در مورد زردچوبه و فواید آن در معالجه معده انجام شده است ; در مطالعه ای که روی ۲۵ نفر از زردچوبه انجام شد و علائم زخم را زیر نظر گرفتند ، نتایج نشان داد که زخم در یک دوره نسبتاً کوتاه بهبود یافت.
۶- بابونه
از بابونه معمولاً برای آرامش اعصاب و تسکین درد و التهاب معده استفاده می شود . اما در تحقیق ارائه شده در سال ۲۰۱۲ نشان داد که عصاره بابونه ممکن است دارای خواص ضد زخم در معده باشد . اما تحقیقات هنوز محدود به حیوانات در آزمایشگاه ها است و هیچ نتیجه مشخصی در مورد انسان وجود ندارد .
۷- سیر
سیر منبع غنی از گوگرد است که دارای خواص ضد التهابی ; آنتی اکسیدانی و ضد باکتری است ، بنابراین سیر ممکن است به تسکین زخم کمک کند .
در مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ ; مشخص شد که سیر تازه دارای خواص ضد هلیکوباکتر پیلوری در معده است و بنابراین می تواند به داروهای مورد استفاده برای درمان معده باکتریایی اضافه شود .
۸- آلوئه ورا
آلوئه ورا در محصولات آرایشی و بهداشتی و حفظ سلامتی و طراوت پوست مورد استفاده قرار می گیرد ; اما تأثیر آن در تسکین زخم بررسی شده و مطالعات نقش آن را در کاهش میزان اسید معده و کمک به بهبود زخم نشان داده است .
مصرف آلوئه ورا به طور کلی بی خطر است و مطالعات امیدوار کننده ای در مورد نقش آلوئه ورا در تسکین زخم ها وجود دارد ; نیاز به تحقیقات و مطالعات بیشتر است .
۹- آب کلم
کلم منبع غنی ویتامین C و آنتی اکسیدان است که ممکن است از زخم باکتری جلوگیری و آن را درمان کند . مطالعات زیادی در مورد کلم در درمان زخم معده انجام شده است ، از جمله :
در یک مطالعه که بر روی ۱۳ نفری که از زخم معده رنج می بردند ; روزانه مقداری آب کلم به آنها داده شد و به طور کلی زخم ها طی ۱۰-۱۰ روز تحت درمان قرار گرفتند .
در مطالعه دیگری که روی ۱۰۰ نفر انجام شد ; بیشتر آنها از درمان های دارویی استفاده کردند ; اما نتیجه ای نداشت ، آنها آب کلم را امتحان کردند و ۸۱٪ آنها طی یک هفته از علائم زخم خلاص شدند .
همچنین ; در مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ ; نشان داد که عصاره کلم ممکن است پایه اسید معده را افزایش دهد و بنابراین می تواند به درمان زخم کمک کند .
۱۰- شنبلیله
شنبلیله غنی از موسیلاژهایی است که پوشش معده را پوشانده و در نتیجه روند بهبود زخم های داخل معده را تسریع می کند .
چند نکته مهم برای زخم معده
- در اینجا چند نکته برای تسکین علائم زخم ذکر شده است :
- وعده های غذایی را تقسیم کنید و به جای مصرف ۳ وعده غذایی چرب بزرگ ; می توان آنها را به ۵ میان وعده در روز تقسیم کرد.
- از غذاهای پرادویه پرهیز کنید.
- اگر به دلیل زخم از حالت تهوع و استفراغ رنج می برید ; برای جلوگیری از کمبود آب ; آب بیشتری بنوشید .
- وزن مناسبی داشته باشید و سبزیجات و میوه های بیشتری بخورید .
- از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید.